Miere
Mierea de mana are o valoare nutritionala deosebita, continand foarte multa inhibina, care este un bactericid foarte puternic, saruri minerale, având de 12-20 de ori mai multe saruri minerale decat cea florala, calciul si magneziul prezentand cel mai mare beneficiu terapeutic dat...


Laptisorul de matca

Wednesday 5th March 2014

Produsele stupului – Laptisorul de matca

Laptisorul de matca este un aliment cu care este hranita matca precum si puietii de albine in primele trei zile de viata.

Are o mare valoare nutritiva continand proteine dintre care numerosi aminoacizi – arginina, leucina, metionina, tirozina – hormoni, lipide, glucide, antibiotice, minerale – sulf, fosfor, vitamine – B2, B6,PP – acid pantoteic.

Este cel mai concentrat aliment medicament al stupului, avand efecte terapeutice foarte puternice in cantitati extrem de mici.

Proprietati:

- Fortifiant, regenerotor, energizant,vitalizant.

- Stimulator al cresterii.

- Antiinfectios, antivirotic.

- Antitumoral, anticanceros, modulator al sistemului imunitar.

- Antireumatic.

- Vitaminizant, antianemic  mobilizand rezervele de fier din organism.

- Antisclerotic, incetinind procesul de imbatranire.

- Echilibrator al sistemului nervos.

- Inlatura migrenele.

- Inlatura radioactivitatea  din organism.

- Reduce tensiunea.

- Extern, limiteaza  fenomenul de imbatranire a pielii.

- Tonifica si hidrateaza pielea, marindu-i elasticitatea.

Laptisorul de matca este indicat, intern, in convalescenta, denutritie, infectii gripale, afectiuni endocrine – intarzieri in crestere, insuficiente hipofizare, tiroidiene, corticosuprarenale si gonadice, atat la femei cat si la barbati, sterilitate feminina, frigiditate – tulburari de sarcina, afectiuni ale stomacului – inclusiv ulcere – sau ale intestinului, afectiuni hepatobiliare, afectiuni renale, afectiuni neuopsihice – sindroame neurastenice, instabilitate psihica, schizofrenie – ateroscleroza, anemii, anxietate , reumatism,artroze si artrite.

Este benefic in toate situatiile de eforturi deosebite atat intelectuale cat si fizice.

Are efecte in curele de reintinerire si incetineste caderea parului.

Extern se utilizeaza in unele afectiuni dermatologice – eczeme supurante, zona zoster, lupus eritematos – si in cosmetica.

Mod de administrare:

Doza este de 0,05 g (cat jumatate de bob de mazare), proaspat sau jumatate de lingurita daca este inglobat in miere pe zi, sublingual sau luat cu putina apa, dupa micul dejun.

Pentru copiii pana la 10 ani, doza se reduce la jumatate. Durata unei cure este de 30 de zile. Cura poate fi repetata dupa o pauza de 1-2 luni.

Extern se tamponeaza locurile afectate cu laptisor de matca proaspat.

In cosmetica se foloseste in tratamentul tenurilor ridate, ofilite si imbatranite.


© Copyright MiereSibiu.ro
PFA Banu Nicu, CUI: 27505773, Reg. Com: F32/ 1189/ 12.10.2010
ANPC