Miere
Mierea de mana are o valoare nutritionala deosebita, continand foarte multa inhibina, care este un bactericid foarte puternic, saruri minerale, având de 12-20 de ori mai multe saruri minerale decat cea florala, calciul si magneziul prezentand cel mai mare beneficiu terapeutic dat...


Reţete cu miere

Wednesday 5th March 2014

În articolul de astăzi doresc să vă prezint 3 reţete dulci:

 

 1. Salată de fructe asortate

  • Ingrediente:
   -
   2 linguri miere, 100 gr. stafide, 100 gr. smochine, 50 gr. alune măcinate, 1 mandarină, 100 gr. frişcă, pişcoturi

  • Mod de Preparare:
   -
   Se spală stafidele şi smochinele, se toacă şi se amestecă cu alunele măcinate; se adaugă zeama de la mandarină şi mierea, apoi se amestecă. Se decorează cu frişcă şi pişcoturi.
   - Timp Preparare: 20 Min

 

2. Tajina de Pui cu Smochine şi Miere

- Dacă folosiţi smochine uscate le vom înmuia în apă călduţă, dacă folosiţi proaspete sau congelate le tăiem direct în 4. Într-o crăticioară adâncă sau specială, se încing 4 linguri de ulei, se spală puiul şi se aşează în crăticioară. Se lasă câteva minute să prindă culoare.

- După acest timp adăugam ceapă şi usturoiul tăiat mărunţel, continuăm cu condimentele şi amestecăm să prindă toate aromele. Lăsăm 5 minute şi adăugăm mierea de albine, amestecăm din nou, astfel puiul se va carameliza puţin. Pregătim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau dacă aveţi făcută în casă şi aşa caldă o vărsam peste carne, carniţa trebuie să fie acoperită de supă. Dăm la fiert, cu crăticioara acoperită de un capac până când puiul este bine pătruns. Ridicăm capacul şi lăsăm să scadă sosul până devine gros. Sărăm, piperam.

- Vom adăuga smochinele tăiate în 4, acoperim cu capacul şi mai lăsam pe foc cam 5 minute în aşa fel ca să nu se transforme în gem. Cele uscate cer puţin mai mult timp, dar maxim 10 minute. Servim alături de cereale cuşcuş sau de orez.
- Timp Preparare: 20 Min

 

3. Clătite cu brânză şi stafide

- 10 foi de clătite, 250 gr brânza telemea, 50 gr stafide, 150 gr miere.

- Foile de clătite se ung cu miere, se rade brânză şi se adaugă stafide ( înainte de a fi adăugate le fierbem în sirop de diverse arome 5 minute). Se pliază după preferinţă. Deasupra se adaugă brânza rasă şi stafide. Se servesc calde.

 

 

Ne puteţi trimite sugestiile dvs. la adresa: contact@mieresibiu.ro sau la

Telefoanele: – 0757.14.70.66 sau 0369.43.77.61

 

 

Articol furnizat de: Apicultor Nicu Banu, www.mieresibiu.ro


© Copyright MiereSibiu.ro
PFA Banu Nicu, CUI: 27505773, Reg. Com: F32/ 1189/ 12.10.2010
ANPC