De ce este important sa inlocuim zaharul cu mierea

Posted by mieres 11.09.2018 0 Comment(s)

Alimentele dulci au un rol important in procesul de formare si dezvoltare a tesuturilor, dau organismului energie, alimenteaza creierul si pe plan emotional ne ofera senzatia de bine, de fericire. Totusi consumul lor in exces nu aduce decat probleme.


Studiile recente arata ca un adult european, consuma, in medie, 50 de kg de zahar anual, in stare pura sau in diferite preparate. Asadar de-a lungul vietii, vorbim despre cantitati incredibile, de tone de zahar rafinat industrial ingerate sub diverse forme. Si toate acestea sunt procesate cu ajutorul unei mici glande numite pancreas, care se intelege de ce este afectata in timp. In consecinta 1 din 4 persoane peste 50 de ani sufera de diabet zaharat, de tulburarile de metabolism, avitaminozele, carii dentare, deficiente imunitare, boli de inima etc.


Zaharul este un aliment care pare indispensabil si pentru romani. Unchiul meu este un exemplu negativ: nu va bea niciodata cafeaua fara doua linguri pline de zahar adaugate.

Un studiu recent arata ca dulciurile raman in topul preferintelor romanilor. 26% dintre cei intervievati afirma ca obisnuiesc sa consume dulciuri in locul unei mese obisnuite si o treime afirma chiar ca nu pot trai fara dulciuri. Pana si romancele care sunt mai atente in privinta siluetei, sunt foarte putin rezistente la tentatia dulcelui, 60% dintre cei care afirma ca nu pot trai fara sa consume dulciuri fiind femei. Consumul de dulciuri explodeaza in preajma Craciunului si Pastelui cand se cumpara tone de astfel de produse.


Doar in cazul unor probleme medicale precum diabetul, excesul de greutate, problemele de imunitate si alte afectiuni, acestia cauta variante mai sanatoase.

Leave a Comment