Mierea de padure - recomandata persoanelor alergice la polen

Posted by mieres 14.09.2018 0 Comment(s)

Mierea de mana are o valoare nutritionala deosebita, continand foarte multa inhibina, care este un bactericid foarte puternic, saruri minerale, având de 12-20 de ori mai multe saruri minerale decat cea florala, calciul si magneziul prezentand cel mai mare beneficiu terapeutic dat fiind faptul ca organismul uman asimileaza mai bine sarurile minerale prin alimentatia naturala decat prin administrarea sintetica.

Mierea de mana contine: carbohidraţi în proporţie de 90 - 95 %, proteine în proporţie de 0,2 - 1,8 %, acizi organici, vitamine, glucoză, fructoză, uleiuri esențiale, minerale.

Datorită faptului că nu conţine polen, este singurul tip de miere recomandată persoanelor alergice la polen.   

Mierea de mana se obtine prin recoltarea albinelor a răşinilor sau a zaharurilor de pe copaci. Albinele pierd foarte multă energie la un astfel de cules şi sunt mai uzate decât cele care culeg nectarul florilor.

Proprietati: antiinflamatoare, antioxidant, stimulează regenerarea epiteliilor, endoteliilor şi a membranelor celulare, depurativ, imunostimulant, laxativ, boli infecţioase, afecţiunile sistemului imunitar, boli bacteriene, bolile intestinului gros, boli legate de prezenţa diferitelor toxine în organism, boli dermatologice, boli degenerative, boli legate de inflamaţii.

Mierea de pădure este utilă şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.

Leave a Comment