Cu ce poti inlocui zaharul din consum

Posted by mieres 27.09.2018 0 Comment(s)

Mierea de albine este un bun îndulcitor cu care se poate înlocui cu succes zahărul. Încă din antichitate, mierea a fost aliment şi remediu.

Dacă încă nu ești pe deplin convins despre proprietățile mierii, poți studia următorul tabel comparativ:

 

Zahărul

Mierea

Rafinat industrial

Produsă natural

Afectează nivelul de insulină din organism

Mierea conține fructoză și influențează mai puțin nivelul de insulină din corp

Provoacă dependență și consumat în exces epuizează rezervele de energie din organism

Ne dă multă energie fără să dea dependență

100g de zahăr furnizează 400kcali de energie și 100g de carbohidrați

100 gr miere furnizează 330kcali de energie și 81g de carbohidrați

Adaugă kilograme în plus, duce la tulburări de metabolism. Consumatorii de zahăr în exces devin rezistenți la leptină, un hormon ce avertizează creierul atunci când au mâncat destul.

Conține mai multe calorii decât zahărul dar ajută la eliminarea ţesutului adipos în exces. Nu afectează funcțiile metabolice, recomandată în curele de slăbire. Combate constipația,având un efect diuretic, protejează stomacul de gastrită sau ulcer

Este toxic, în cantități mari afectează ficatul provocând acumulări de toxine în acest organ

Ajută la eliminarea toxinelor din organism

Afectează sistemul imunitar, digestiv, pancreasul etc.

Întăreşte sistemul imunitar, antiinflamatoare, antimicrobiană şi antibacteriană, hrăneşte vederea şi sistemul nervos, ajută în numeroase afecțiuni

Zahărul în exces ne face mai vulnerabili la infarct (conform unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Americane de Cardiologie)

Numeroase studii ştiinţifice atestă proprietăţile antioxidante deosebite ale mierii şi concluzionează: persoanele care consumă circa 10 linguriţe de miere pe zi, timp ce cel puţin o lună, îşi reduc cu 3,3% procentul de colesterol din corp. Acesta este un mare remediu anti-infarct și împotriva altor boli ale inimii.

Zahărul poate hrăni celulele canceroase

Previne cancerul prin conținutul său de antioxidanți. Decoctul de miere cu aloe vera este considerat chiar o alternativă naturistă la tratatarea diferitelor forme de cancer. https://mieresibiu.ro/articole/remediucancer

Cantitățile mari dau oboseală și afectează somnul

Tratează însomnia (în special mierea de salcâm), este tonică, ajută în stres, depresii și astenii

Metabolizarea sa consumă cantități enorme de minerale și de vitamine din organism

Conține multe minerale, vitamine, aminoacizi, proteine

Afectează dantura și gingiile

Protejează dantura, iar mierea în faguri mestecată, asigură o bună igienă a cavităţii bucale și întărește gingiile și dinții; mierea cu propolis tratează aftele bucale

Dă un gust dulce, plăcut alimentelor dar le mărește conținutul de grăsimi, glucide și calorii

Este mai dulce și are o aromă mai bogată decât zahărul, poate da și textură alimentelor.

Provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, celulită și alte afecțiuni cutanate

Vitaminele și mineralele conținute dau un aspect tânăr pielii și previn inflamațiile, coșurile et. Se poate aplica și extern.

 

Recomandăm consumul de miere naturală, organică, nerafinată! De aceea cumpărați doar de la producători și distribuitori verificați, ca de exemplu de pe site-ul www.mieresibiu.ro  .

Leave a Comment