Retete cu miere de albine

Posted by mieres 01.10.2018 0 Comment(s)

1. Salată de fructe asortate

Ingrediente:
2 linguri miere, 100 gr. stafide, 100 gr. smochine, 50 gr. alune măcinate, 1 mandarină, 100 gr. frişcă, pişcoturi
Mod de Preparare:
Se spala stafidele şi smochinele, se toacă şi se amesteca cu alunele măcinate; se adauga zeama de la mandarină şi mierea, şi se amestecă. Se decorează cu frişcă şi pişcoturi.
Timp Preparare: 15-20 Min

 

2. Tajina de Pui cu Smochine şi Miere
Ingrediente:

6 bucăţi de pui, smochine 3 linguri de miere, 1 ceapă, 1 căţel de usturoi, 1 linguriţă de scorţişoară, 1lingurita de ghimbir în pudră, şofran, sare, piper, supa de pui
Mod de Preparare:
Dacă folosiţi smochine uscate le vom înmuia în apă călduţă, dacă folosiţi proaspete sau congelate le tăiem direct în 4. Într-o crăticioara adâncă sau specială tajina se încing 4 linguri de ulei, se spala puiul şi se aşeză în crăticioara, se lasa câteva minute să prindă culoare. După acest timp adaugam ceapă şi usturoiul tăiat mărunţel, continuăm cu condimentele, amestecăm să prindă toate aromele. Lăsăm 5 minute şi adăugăm mierea de albine, amestecăm din nou, astefel puiul se va carameliza puţin. Pregătim supa de pui dintr-un cub sau din instant, sau dacă aveţi făcută în casă şi aşa caldă o vărsam peste carne, carnita trebuie să fie acoperită de supă. Dăm la fiert, cu crăticioara acoperită de un capac până când puiul este bine pătruns. Ridicăm capacul şi lăsăm să scadă sosul până devine gros. Săram, piperam. Vom adăuga smochinele tăiate în 4, acoperim cu capacul şi mai lăsam pe foc cam 5 minute în aşa fel ca să nu se transforme în gem. Cele uscate cer puţin mai mult timp, dar maxim 10 minute. Servim alături de cereale cuşcuş sau de orez.
Timp Preparare: 15-20 Min

 

3. Clătite cu brânză şi stafide

Ingrediente:
10 foi de clătite, 250 gr brânza telemea, 50 gr stafide, 150 gr miere.
Mod de Preparare:

Foile de clătite se ung cu miere, se râde brânză şi se adauga stafide ( înainte de a fi adăugate le fierbem în sirop de diverse arome 5 minute). Se pliază după preferinţa. Deasupra se adauga brânza rasă şi stafide.Se servesc calde.

Leave a Comment